Výroční zpráva 2019

3 psi

1 holub

3 ježci

navráceno do původní lokality: 11 koček (kočičky se vracely po kastraci, budou nadále krmeny a v lokalitě jsou                                                   v bezpečí

1 pes - návrat k původnímu majiteli

PŘÍJEM je přednostně z obcí, se kterými máme na úřadech dohodu o přijetí zvířete do péče, a samozřejmě i zvířata ohrožena na životě a zraněná.

UMÍSŤUJEME - hledáme nové majitele formou nabídky na webových stránkách azylu, Facebooku, instagramu a formou inzerce mimo juiné i v pořadu "Chcete mně?". Dále doporučením našich příznivců směrem k jejich známým a také samotných členů spolku k lidem v jejich okolí.

ÚMRTÍ ZVÍŘAT je běžná situace v každém útulku a nevyhla se ani našemu. Množství zvířat zemře na virové onemocnění, infekce a následkem těžkých zranění. Nevíce ohrožena jsou koťata. Proto nabízíme pomoc při kastraci koček lidem, kteří krmí volně žijící zvířata. Koťata narozená těmto kočkám jsou téměř ve 100% plachá a tedy neumístitelná a péče o ně je velmi složitá. Navíc jejich narození jen roztáčí spirálu přemnožení.

V r. 2019 nás opustilo několik kočiček, které neměly štěstí na nový domov a musely dožít - některé z nich i prožít celý svůj život - v azylu.

Krom těchto smutných událostí ze života koček nám do křemíkového nebe odešli i naši další nepostradatelní pomocníci: pračka s telefonem (ti dva dokonce 2x), velký mrazák, lednička, kopírka i skartovačka, malá lednička na léky nás před svým odchodem do důchodu dlouhodobě varuje.

Ale ne vše je jen špatné. Usmálo se nás i štěstí. Jako jeden z mála útulků si nás vybrala nadace Slza zvířat a vzala nás pod svou ochranu. Několikrát nám darovala velké množství krmiva, jehož část putovala i na naše krmná místa. Sehnali nám )nové telefony, inkontinenční pleny (používáme do přepravek při převozu zvířat z veteriny a do karanténích klecí), čistící ubrousky, stelivo.

Pustili jsme se do budování Kočičího domova důchodců. Upřímně - měli jsme jen mlhavou představu, co vše nás čeká. Z objektu nakonec zůstaly prakticky jen zdi a střecha. Vše ostatní se buduje zcela nově. Je to velká zkouška nás všech, protože tohle musíme zvládnou při veškeré péči o zvířata, která je samozřejmě prioritou. Kdo někdy stavěl nebo přestavoval, má povědomost o fyzické náročnosti prací. Pro nás jako ženy je to nepředstavitelná dřina. Samy provádíme bourací práce a pak odvážíme na kolečkách suť do sběrného dvora.

Děkujeme všem, kteří se zapojili se vším se nám snaří v rámci svých možností pomáhat. A není to pomoc zanedbatelná. Dřeme dál a někdy si říkáme, zda to stojí za to. Ano, stojhí, Neděláme to pro sebe, ale pro zvířata. Potažmo pro lidi, kteří si neví rady s nalezeným zvířátkem. Spousta opuštených zvířat má vysoký věk a s tím i téměř nulovou šanci na nový domov. A ten jim v potu a fyzickou dřinou tvoříme.

DĚKUJEME

• České televizi
  • lidem, kteří nám pomáhají při různých akcích
  • dětem ze škol, které pravidelně navštěvujeme, a od dětí dostáváme dárky pro naše kočičky
  • těm, kteří dali šťastný domov zvířátkům z našeho azylu
  • prostě všem lidem, se srdcem na pravém místě, jimž není osud zvířat lhostejný a pomáhají podle svých možností. Tato pomoc je pro nás vwlmi důležitá. Už jen pocit, že nejsme na vše sami, je velmi povznášející a dává nám sílu k další práci.

Za Azyl Lucky